ja maailma valoisampi. Tänään satoi, ja koska on pakkasta, lumi jäi ainakin vähäksi aikaa valaisemaan :-))

Otin pari päivää sitten kuvan ainoista täällä näkemistäni sienistä.

Ovat ihmistä korkeampia... Kuvassa oikealla on satama-allas, joten "sieniä" on varmaankin käytetty jonkin isomman aluksen kiinnitykseen.

Kuvasta näkyy myös vähän tyypillistä säätä: harmaata ja sumuista...

Tällaista täällä useimmiten on. Tuulta ei kuvattua saa...

Koimme sisällä asunnossa ikävän yllätyksen pari päivää sitten. Huomasin nimittäin, että kylpyhuoneen ilmanvaihdossa olisi parantamisen varaa - suihkukaappi oli hieman homeessa.

En keksinyt, mitä muutakaan ne harmaat pilkut sisimmissä ovikolmanneksissa voisivat olla...

Siispä jatkossa aina suihkun jälkeen asunnon huippuimuri päälle joksikin aikaa, ettei vastaavaa tapahdu enää. Kummallisia nämä hollantilaiset - eivät rakenna lattiakaivoja eivätkä näköjään muitakaan reikiä kylpyhuoneisiin (?!) Ja itse asiassa sitäkin ihmettelen, mistä meille oikein tulee niitä sokeritoukkia, joita vilistää pienessä erillisessä WC:ssämme harva se kerta, kun siellä käy. Ei siellä pitäisi olla mitään muita aukkoja kuin viemäri...

Tämän päivän ohjelmassani oli käynti eläintarhassa, joka Rotterdamissa on nimeltään Blijdorp. Kolmessa tunnissa siellä ehti katsella hyvä jos kolmanneksen... Pikapikaa kiersimme suurimman osan eläimistä, mutta kaikki tekstit jäivät lukematta ja osa eläimistäkin kokonaan näkemättä.

Kirahvit olivat sisällä ja siellä haisi melkoisen pahalta, vaikka rakennuksella oli korkeutta...

Sumatrantiikeriemolla oli kaksi isoa pentua, jotka reuhasivat hyvin innokkaan oloisina.

Liskoilla oli lokoisat oltavat lämpölamppujen alla.

Sitten, kun joulu on tulossa... vielä niistä perinteistä.

Kaupungilla on kierrellyt monena päivänä näitä Zwarte Pietejä lippaiden kanssa rahankeruussa. Niin ei kuulemma ollut vielä muutama vuosi sitten. Perinteen mukaan Pietin pitäisi jakaa karkkia, ei suinkaan pyytää antamaan mitään itselleen. Ihan on homma päälaellaan tässä siis...

Täällä kuulemma joulu koristellaan vasta sitten, kun lahjat on jaettu. Sinterklaas jakaa lahjat 5.12. ja sen jälkeen koteihin haetaan kuuset ja kaivetaan muut koristeet esiin. Jonkin verran joulokoristeita on kaupoissa ja mainoksia TV:ssä, mutta samanlaista "hysteriaa" kuin Suomessa ei minusta täällä ole.

Toisaalta, ainakin osa lapsista on kuulemma aivan hulluina Sinterklaasiin ja odottaa tamän tuloa malttamattomana - välillä kirjaimellisesti seinille hyppien.

 

- Emäntä -