etsintä tuotti tulosta, parin päivän etsiskelyn jälkeen...

Suomessa on paljon liikkeitä, joissa myydään kaikkea jauhoista talvikenkiin ja makuupusseihin. Täällä on Suomea enemmän erikoisliikkeitä ja tietyn asian löytääksen on toisinaan vain tiedettävä mihin mennä. Suurin osa tuotteista on toki helposti löydettävissä, leivät leipäkaupassa ja kalat kalakaupassa. Toisaalta on tuotteita, joita tässä kulttuurissa ei käytetä paljon, tai joiden pääkäyttötarkoitus on erilainen kuin Suomessa ja niiden löytäminen täältä vie välillä hetken aikaa.

Yleensä etsintäni alkaa siitä, että selvitän, millä nimellä kyseistä tuotetta kutsutaan täällä. Tällä kertaa oli kyseessä tuote, jota myytiin ihan sen omalla nimellä, ilman kauppanimeä, joten helppo tapaus :-)

Ruokasooda on hollanniksi zuiveringszout. Sen löytäminen on hankalaa siksi, että jos hollantilainen leipoo, hän leipoo makeaa. Jos on siinäkin voimakkaasti painottunut, koska kovinkaan moni ei leivo - täällä on niin helppo löytää kaikenlaista valmiina. Niille hollantilaisille, jotka leipovat, on kaupoissa tarjolla leivinjauhetta. Sitä myydään yleisesti joka paikassa. Mutta suolaisiin ruokiin tarkoitettua soodaa sen sijaan ei.

Selvittelin soodan mahdollista sijaintia useammalla internethaulla. Soodallahan on noin yleisesti ajatellen vaikka mitä käyttötarkoituksia: sitä käytetään ruoanlaiton lisäksi muun muassa hampaiden valkaisussa ja siivouksessa - en siis tiennyt varmasti mistä sitä pitäisi etsiä. Löysinkin siivousohjeita erään ruokakaupan sivuilta. Mistään ei kuitenkaan näkynyt, myydäänkö kyseisessä kaupassa soodaa.

Erinäisiä keskustelupalstoja kahlattuani tulin siihen tulokseen, että lähdenpä Etosiin. Se on kosmetiikkamyymäläketju, jonka valikoimissa soodaa pitäisi olla. Ja haa, olihan siellä! Mahalääkehyllyssä, tiskin takana...

Mutta koska tarvitsen hieman enemmän kuin 100 gramman paketit voivat tarjota, tein lisää tutkimustyötä. Menen huomenna käymään Tokossa, jossa pitäisi olla isompia paketteja. Tarina jatkuu...

- Emäntä -