Pilvet ovat olleet tänään matalalla. Silloin tällöin salamoi. Kummallinen, vähän pelottava sää...

Sain joku aika sitten päähäni etsiä itselleni uuden työpöydän. Edellinen ei ole ollut käytännöllinen enää pitkään aikaan. Tuoli minulla on, pöytä vain puuttuu. Ja pöydän kanssa tarvitsen laatikoston, jossa on tarpeeksi tilaa kaikenlaiselle harrastustavaralle (tuskin muuten riittää yksi laatikosto, mutta yhdestä voi aloittaa).

Aloitin etsinnän verkossa, tietysti, koska se on helpointa. Vaikka tiesin, ettei tässä maassa läheskään kaikki ole siellä. Ainut paikka, josta löysin jollain tavalla soveltuvan pöydän (levy ja jalat erikseen) oli maailmanlaajuisesti tunnettu ruotsalainen kodinsisustusliike. Nimi jääköön mainitsematta - kukin tykönään arvelkoon, mistä yrityksestä kenties on kysymys... ;-)

Jouduin sinnekin tekemään reissun pariin otteeseen, koska ensin valitsemani pöytälevy ei ollut sopiva. Keittiöosastolta löytyi onneksi parempi... Olen valikoiva asiakas ilmeisesti. Haluan laatua, mutten suostu maksamaan tuhottomasti. Tuotteen loppukäsittelyn voin sen sijaan hyvin tehdä itse kotona.

Nyt minulla on siis pöytä, jonka levyn hioin ja öljysin itse ja johon porasin reiät jaloille. Tadaa! *levittelee käsiä esittelevästi*

Se laatikosto onkin sitten ihan toinen juttu. Sitä ei vaikuttaisi Hollannista löytyvän. Ei niin korkeaa kuin haluan, pulittamatta siitä 200-300 euroa. Joudun siis tilaamaan sen jostain, todennäköisesti Saksasta. Siellähän niitä puutöitä tehdään...

Hollannissa kodinsisustus on suosittu harrastus. Jos etsii täältä sohvaa, sellaisen kyllä löytää helposti (meillä onkin itse asiassa suunnitelmissa ennen Suomeen paluuta hankkia uusi sohva). Samoin kaikenlaisia koriste-esineitä on paljon, kuten niiden esillelaittoa varten tarkoitettuja hyllyjäkin. Mutta kodin toimistokalusteita ei tunnu löytyvän oikein mistään. Ilmeisesti kodin toimisto käsitetään täällä pöydäksi ja tietokoneeksi, lisänä älypuhelin. Ilman papereita. Paha kyllä tämä ei muuta sitä, että minä tarvitsen sen laatikoston :-)

Ja erona Suomeen sisustusliikkeissä huomaa minusta selkeästi sen, että hollantilaiset ovat tottuneet sisustamaan isoja asuntoja. Siitä huolimatta, että maa on paikoin ihmisiä täyteen ahdettu, asunnot ovat isompia kuin Helsingissä - niissä on tilaa niille koriste-esinehyllyillle.

Ja kun noista puhdetöistä kerron, ihan toinen juttu onkin sitten riippumaton telineen huolto. Hyvää kuntoilua :-DD Rotterdamin happosateet eivät ole olleet telineelle ollenkaan hyväksi ja se oli muuttunut aivan harmaaksi. Alunperin puu oli punertavan ruskeaa, nyt siis aivan harmaata - paitsi niistä kohdista, joista se oli vihreää sammalen takia. Aivan oikein, telineessä kasvoi sammalta. Tuuli ja sade tuovat parvekkeelle hiekkaa ja multaa, joten siellä viihtyy tietysti myös sammal.

Hioin telineenkin puhtaaksi ja öljysin osat - tai oikeastaan työ on vielä kesken, koska se vie aikaa. Osien irrottaminen toisistaan oli homma jo sinänsä ruosteisten ruuvien takia, hiominen pölyistä puuhaa ja öljyäminen se helpoin osuus - viuh vauh ja kuivumisen odottelua.

Ja kuten kuvasta näkyy, rautasahalla on vielä hommia ennen kuin kaikki ruuvit on irrotettu... Päällimmäinen osa on hiottu ja öljytty, alimmainen vielä odottaa käsittelyä. Ero on iso - huolto tekee ihmeitä... :-D

- Emäntä -