asunnossamme on tehty todella persoonallisesti. Muutamaan otteeseen olemme Isännän kanssa todenneet, etteivät menisi viritykset läpi suomalaisesta kuntotarkastuksesta... Eilen saimme jälleen tuntumaa asunnon kummallisuuksiin.

Aamulla herätessä totesin, etteivät keittiön astiakaapin virkaa toimittavan kaapin pohjaan kiinnitetyt halogeenivalot toimi. Valoja on neljä, joten eivät ne yleensä "kärähdä" kaikki yhtä aikaa. Usein kylläkin, kiitos hollantilaisen jostain syystä virtapiikkisen sähköntoimituksen. Iltapäivällä asiaa tutkiessamme tutustuimme lähemmin keittiön valojen virityksiin. Keittiön valoja varten on yksi katkaisija seinässä, siitä säädetään kaapin pohjassa olevia valoja. Lisäksi keittiössä on liesikupu, jossa on oma valo ja katkaisin. Kattovalolle on paikka, mutta sinne ei ole johdettu sähköä - tai ainakaan kattovalon johtoihin kiinnittämämme valaisin ei toiminut (ilmeisesti siksi, koska sähkö on johdettu halogeenivalojen käyttöön)...

Keittiön vieressä on huone, jossa on pyykinpesukone ja tilaa muun muassa pesuaineille ja imurille. Sieltä löysimme pistorasian, johon menee johto seinässä olevasta katkaisijasta - jolla siis ohjataan halogeenivaloja. Katkaisijaan yhdistetty pistorasia on kuvassa ylhäällä. Halogeenivalojen johto (pistoke pistorasiaa lähinnä) on nyt irti, kun ei ole tietoa missä vika on - katkaisijassa, pistorasiassa vai jossain siinä välillä. Valoissa on muuntaja, joka on sijoitettu kaapin päälle. Siellä ei näkyvää vikaa ollut.

Ylhäältä roikkuva, mustalla jatkojohdolla alempana olevaan pistorasiaan yhdistetty johto on liesikuvun johto. Sitä ei kannata laittaa katkaisijaan yhdistettyyn pistorasiaan, koska se syttyisi silloin aina katkaisijasta painettaessa. Kuvussa on parempi olla oma katkaisija.

Alemmat pistorasiat ovat pyykinpesukoneelle ja -kuivaimelle.

Miksihän muuten melkein koko asunnon sähköt on laitettu saman automaattisulakkeen alle? Minulle kävisi paremmin järkeen, että yksi tai kaksi huonetta olisi samassa, mutta että melkein kaikki pitää sammuttaa, kun jotain testaa (kuten tässä tapauksessa)... Hm hm. Mutta enpä olekaan asiantuntija. Varsinkaan hollantilainen asiantuntija.

- Emäntä -