Tänään soitin Työ- ja elinkeinotoimistoon, josta neuvottiin käymään Kelassa hakemassa täytetty lomake. Kelassa kuulin saaneeni  väärää tietoa, lähdin ilma lomaketta. Soitin uudelleen TE-toimistoon, josta kehotettiin epäselvyyksien vuoksi käymään tänään tai huomenna. Katsoin kelloa ja huokasin: enpä ehtisi syömään kuin vasta joskus. Lähdin taas matkaan.

Eures-neuvonnassa (jonka kanssa olen asioinut), selvittelin asiaa. Asiaani hoitanut henkilö olikin jo lähettänyt lausuntoni korjauspyynnön siihen lautakuntaan, jossa lausunto oli virheellisesti tehty. Tässä vaiheessa olin jo ihan hukassa: siis täh?!! Pyysin selittämään kunnolla, mistä tässä nyt on oikein kyse. Sainkin selvityksen "paperinpyörityksen" eri portaista eri virastoissa ja sain jonkinlaisen ahaa-elämyksen...

Kuulin sitten, että lausunto saattaa ehkä olla huomenna valmis ja jos käyn TE-toimistossa uudelleen ja toimitan sen itse paperiversiona Kelaan, se on Kelassakin huomenna. Se on sitten kuulemma eri asia, kuinka kauan sen alunperin kaipaamani lomakkeen kirjoittaminen Kelassa kestää (siis sen, mitä aamupäivällä lähdin sieltä hakemaan). Ja senkin lomakkeen kanssa minun pitäisi vielä kerran käydä TE-toimistossa todistamassa, että sain sen.

Ja miksi tämä kaikki?

No kun tarvitsen sen lomakkeen mukaan lähtiessäni, että saan tietyt edut ja apua työnhakuun Hollannissa!!

 

Ja ei muuten ikinä niin pimeää ettei jotain valonsäteitä: menemme tänään syömään ystävien kesken :-D

-Emäntä -