vaikka en vielä tiedä, kuinka hyvin tai huonoin tuloksin - en ole saanut opettajalta todistusta. Jatkan opiskelua omin päin. Saadusta materiaalista on suurin osa jäljellä. Kirjan perusteella vain on hankala sisäistää kielioppia, joten joudun hankkimaan jotain muuta sitä varten. CD-romin avulla opin kyllä hollannin kielen 2000 yleisintä sanaa.

Otin kuvia demonstroidakseni CD-rompun toimintaa. Pääsimme kurssilla lukuun 13 - kirjassa (ja rompulla, jossa on kirjan tekstit) on yhteensä yli 60 lukua. Vasemmalla olevasta laatikosta voi valita kielen, joka rompulla on käytössä hollannin lisäksi (suomea ei ollut vaihtoehtona...), oikeasta laatikosta voi valita mintä lukua haluaa kuunnella.

Jokaisen tekstin voi kuunnella eri tavoilla - tauotettuna lause kerrallaan, ilman taukoja, tekstin kanssa tai ilman tekstä (stap 1-4, eli askeleet 1-4).

Sen lisäksi on vielä tehtäviä, tyyliin täydennä puuttuva sana oikeassa muodossa. Ja avuksi kielioppi.

Kurssilla oli mielenkiintoista. Kurssikaverit olivat kaikki eri maista - kahden äidinkieli espanja, yhden englanti ja yhden ranska, muiden joku muu. Yksi oli Afrikasta, kaksi Amerikan suunnalta, yksi Lähi-Idästä, muut Euroopasta. Ja opettaja oli persoona :-) En pysynyt oppimisen tahdissa, kuten osasin odottaakin, mutta parhaani tein. Ja jokainen kurssilla olleista pystyi pitämään esitelmän hollanniksi viimeisenä päivänä! Kun lähtökohta on, ettei osaa sanaakaan kieltä ensimmäisenä päivänä, on saavutus opetella kieltä sen verran, että pystyy puhumaan (lukematta suoraan paperista) valitsemastaan aiheesta muutaman minuutin kolmen viikon opiskelun jälkeen.

Siispä, hyvin meni. Vaikken mikään tähtioppilas ollutkaan ;-D Tästä on hyvä jatkaa.

Palkitsin itseni kurssin suorittamisesta käymällä koirun kanssa laivalla Kinderdijkissa katsastamassa tuulimyllyjä. Eli nyt seuraa pakollinen turistikierros ;-DD

Myllyjä on Kinderdijkissa paljon. Paikan päältä voi vuokrata myös pyörän, jos haluaa enemmän liikkua.

Osa myllyistä on edelleen perinteisessä käytössä, osassa myös asutaan.

Tätä ihmettelin matkalla: mikä tämän nimi on? Satamanosturi on kai yleensä kiinni maassa, tämä liikkuu vedessä...?

Vanha vesitorni. Niin ymmärsin. Miksi vesitornissa on ikkunat...?

Brienenoord Brug eli Brienenoordin silta

Hollannin Unileverin pääkonttori, jota hollantilaiset kutsuvat nimellä De Brug eli Silta...

Edellisen vieressä on De Hef (tarkoittaa vetokoukkua) -niminen vanha silta, joka on lähes aina ylhäällä

Ja vielä on tämä Willemsbrug, "Villensilta".

Joo. Koska Hollannissa on vettä, on sitten siltojakin. Erasmusbrug eli Erasmussilta on kuuluisin (ja uusin), siitä en ottanut edes kuvaa (näkyy kyllä tuossa De Hefin taustalla).

- Emäntä -