(Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen) on Hollannin kunnallinen työnhakutoimisto, vastaava siis kuin Suomen TE-toimisto. UWV:n lisäksi Hollannissa on vähän joka kulmassa yksityinen työnvälitystoimisto, joilla on jokaisella oma suuntauksensa - toiset välittävät työvoimaa tekniikan aloille, toiset kaupallisille ja niin edelleen.
Työnvälitystoimistot kutsuvat itseään useimmiten englanniksi UWV:tä vastaaviksi CWI:ksi (joka on myös UWV:n vanha nimi...) Täällä kunnallisen Työkkärin seinässä lukee joka tapauksessa ihan ymmärrettävästi Werk, tai yksityisellä puolella kenties CWI - The Centre for Work And Income.

Kävin muutamaan kertaan tutkimassa tuota UWV:n verkkosivua. Sain selville toimistojen osoitteet ja että jokainen toimisto hoitaa tiettyä aluetta. Se ei kuitenkaan selvinnyt, mikä olisi sitten minun toimistoni... Joten aloitin yhdestä - tietysti väärästä. Sain sieltä kuitenkin monenlaisia nettiosoitteita tutkittavaksi. Ja siellä selvisi, mikä on hoitoala hollanniksi :-)) Niin, ja tietysti se, mikä olisi oikea toimisto.

Seuraavana päivänä menin oikeaan paikkaan. Siellä ystävällinen virkailija kertoi, etten voi rekisteröityä ennen kuin olen saanut BSN:ni (hollannin henkilötunnuksen). Lähdin taas tyhjin toimin - ihmetellen myös, mikseihän tämä voinut selvitä jo siellä ensimmäisessä toimistossa?

Toteanpa vaan sen, mikä on todettu jo muutamaan otteeseen muutaman ihmisen taholta: hollantilaiset eivät osaa tehdä kunnollisia verkkosivuja. En tarkoita, että niissä olisi varsinaisesti teknisesti vikaa, mutta niiltä vain aina puuttuu jotain oleellisia tietoja (kuten esim. UWV:n sivuilta luettelo kunkin toimiston postinumeroalueesta) tai linkit on laitettu kummallisesti (kuten julkista liikennettä hoitavan RETin sivuilla).

Ja loppukevennys: tilasimme eilen kotiinkuljetuksen vaatekaapeille ja ne tulivat tänään. Isäntä kirjoitti aivan selvästi nimensä ja yhteystietonsa liikkeessä ylös - nimi oli kuitenkin väännetty mielenkiintoiseen muotoon, joka ainakin minussa herätti huvitusta: Isäntää voi vastedes tituleerata: Meneer Fatvio. (meneer vastaa hollannissa ilmausta sir, on melko yleisesti käytössä).

- Emäntä -

P.S.
Hyvää Vappua kaikille Suomeen, täällä juhlitaan hulluna edellisenä päivänä :-DDD Hulluna nimenomaan, koska Kuningattarenpäivää vietetään tänä vuonna todennäköisesti viimeistä kertaa...