ajattelin, että siitäpä saan aiheen tänne. Roskiksista. Rotterdamin isommat katuroskikset ovat nimittäin maan alla. Kerrostaloissa on toki omat roskikset asukkaille ja kaduilla pienroskiksia tolppien päässä, mutta sitten on näitä maanalaisia. Niitä on käytännössä joka korttelissa, ainakin siellä missä on kerrostaloja ja siis enemmän ihmisiäkin. Maanalaiset roskikset ovat keräilyastioita lasille ja kartongille/pahville, usein myös sekajätteelle. Työntöaukko niissä on kuitenkin pieni. Varsinkin alueilla, joilla asuu paljon maahanmuuttajia, keräilyroskisten luona on usein kaikenlaista ylimääräistä, kuten isoja pahvilaatikoita, rikkinäisiä huonekaluja tai muuta mikä ei ole mahtunut aukosta sisään.

Puhdistus- ja kiinteistöhuoltoyhtiö Roteb sitten siivoilee jälkiä. Mielenkiintoista minusta Rotebissa on se, että yhtiö näyttää ylläpitävän ainoaa täällä näkemääni second hand shoppia, Piekfijniä. Siitä, että kierrätyskauppa on roskayhtiön omistuksessa, tulee omituisia mielleyhtymiä ainakin minulle... ;-D

Tällä viikolla kävin ensimmäistä kertaa Rotterdamin orgaanisten tuotteiden keskuksessa De Groene Passagessa. Joka kaupungissa täällä on vähintään yksi tori, jolta saa yleensä kaksi kertaa viikossa tuoretavaraa, mutta yleensä kaikki on tuotettu tehoviljelyllä - ei täällä ole tilaa tuhlattavaksi.Groene Passagessa näytti kauppa käyvän, vaikka ihmisiä ei ollutkaan ruuhkaksi asti (mikä on sinänsä poikkeuksellista hollantilaisittain...). Keskuksesta saa kaikenlaista orgaanista tavaraa: huonekaluja, vaatteita, kosmetiikkaa, eurooppalaisia ja muiden mantereiden ruokatarvikkeita.

Tästä en keksi minkäänlaista aasinsiltaa seuraavaan... Olen unohtanut kertoa, että pankkiasioita selvittäessäni kuulin, että ainakin osalla hollantilaista yrityksistä on käytössä kaksoisosoitejärjestelmä. Se tarkoittaa sitä, että jokaisella yrityksen asiakkaalla on "legal address" ja "postal address". Legal address tarkoittaa virallista osoitetta, joka voi olla missä tahansa maailmassa. Postal address taas on osoite, johon asiakas haluaa postinsa (asuinosoite). Jokaisella asikkaalla pitää olla legal address, johon posti lähetetään postal addressin jostain syystä puuttuessa. Minulle selvisi, että jossain vaiheessa pankkien fuusiota postal addressini oli hukkunut ja postini oli lähetetty Suomeen, osoitteeseen jossa asuimme ennen tänne muuttoa. Koska en tiennyt tästä osoitesysteemistä, enpä osannut tuota varmaksi arvata (vaikka kävi mielessä, että sinnepä ovat kirjeeni kuitenkin lähettäneet...)

Tällä hetkellä selvittelen vakuutusasioita. Niistä lisää sitten, kun tiedän.

Ensi viikolla menen käymään Haagissa - näyttää siltä, että olen saanut työpaikan :-DD

- Emäntä -