kaupungin jälleen huomenna. Maratonin avajaiset olivat eilen, varsinainen koitos sunnuntaina. Siitä ne taas juoksevat, Erasmussillaltakin.

Jo reilu viikko sitten ilmestyivät katukuvaan sunnuntaina paikoilleen laitettavat "Doorgaand verkeer afgesloten" -merkit (suomeksi suurinpiirtein "läpiajo kielletty") ja puomit.

Minä en ole suuri maratonin ystävä, joten seurailen ohimennen tilannetta - huomaamatta ei voi olla, koska kilpailu laittaa koko kaupungin sekaisin. Juoksijat valtaavat myös kaupungin pääkatuja, joten julkinen liikenne on tietysti myös pysähdyksissä. Pyörä on huomenna ehdoton valinta... :-)

-----

Täällä tulee kirjepostia myös viikonloppuisin - sitten kun tulee, joskus vasta neljän aikaan iltapäivästä (arkisinkin siis). Mainostenjakajakin oli taas tänään muistanut meitä. Olen ihan mielenkiinnosta keräilyt yhtä laatua mainoksia, joita täällä viljellään.

Olen yrittänyt selvittää, onko näissä kyse samasta vai eri mainostajasta... Mutta aina lappusissa on eri puhelinnumero.

Tässä vielä yksi tarkemmin, että teksti näkyy.

Herra Bayohan se mainostaa olevansa suuuuri selvännäkijä Afrikasta asti, tunnettu mies. Numeroon soittamalla pitäisi selvitä asia kuin asia, oli sitten kyse ammatillisista tai henkilökohtaisista ongelmista. Uskottomankin puolison hra Bayo saa palamaan avunpyytäjän luokse kuin koiran omistajansa luokse (!). Ja maksu vasta, kun tulokset on saavutettu. Johan on. Luotettavan oloinen herra tämä. Ja niinhän ne kaikki... Olen miettinyt, että kun on kerran kyse ihan selvännäkijästä, pitäisihän niiden kieliäkin sitten osata. Mutta valitettavan usein noissa mainoksissa on aivan naurettavia kielivirheitä. Nooooh, onpahan sitten jotain hauskaa postia lukiessa :-))))

- Emäntä -