ollessani ihmettelin taas kerran sitä, miksi kaiken pitää täällä tuoksua joltain. Tähän maahan tuli vasta pari kuukautta sitten ensimmäinen tuoksuton pesuainetuotesarja (pyykille, astioille jne.).

Tänään etsin kaupasta ihan perusastianpesuainetta. Ja nyt varoitus: kirjoitus sisältää tuotesijoittelua! ;-D

Löysin helposti tutusta kaupasta pesuainehyllyn. Vaikeampi olikin löytää etsimäni tuote. Tästä saa esimakua... Samannimistä tuotetta oli kahta eri vihreää, sinistä, oranssia, keltaista, kirkasta ja sameaa. Siis eri tuoksuja. Ja sameammat olivat "käsiystävällisempiä" (luki pulloissa) kuin kirkkaat. Emme ole tähänkään asti suosineet eukalyptuksen, omenan tai sitruunantuoksuista astianpesuainetta, saati sitten sellaista, jossa on vaikka aloe veraa... Valehtelematta hyllyssä oli parikymmentä erilaista pulloa Dreftiä. Ja siihen päälle tietysti muut tuotemerkit, muutama kymmenen lisää.

Kun aikani etsiskelin, löysin lopulta - alahyllyltä - sen mitä olin tullut hakemaan. Olivat sen muutkin löytäneet, koska montaa ei ollut jäljellä. Tuoksuttajia ylähyllyllä sen sijaan olisi ollut enemmänkin...

Kuinkahan monelle kielelle Dreftin/Fairyn mainokset on käännetty (katsoaksesi mainoksia klikkaa 'bekijk commercials')?

Tämä tuoksukultturi on kiinnostava minusta. Hollanti on Euroopan tiheimmin asuttua seutua, joten suvaitsevaisuutta täällä on oltava. Koti on kuitenkin jokaisen henkilökohtaista aluetta ja siellä saa toimia kuten parhaaksi näkee - kunhan ei häiritse naapureita (eikä hanki väärää autoa...). Kun täällä on tärkeää olla samanlainen kuin muutkin.

- Emäntä -