saa Hollannissa Kaupungintalolta eli Stadhuisilta. Vaikka henkkaria ei tarvitsisikaan, Stadhuisilla on käytävä rekisteröitymässä – paikka vastaa mm. Suomen Maistraattiia. Jos haluaa hollantilaisen henkilötunnuksen, tarvitsee otteen Suomen Väestörekisteristä (kuten meillä oli). Ja joka tapauksessa saa täytellä virkakielisiä lomakkeita...

Hollannissa henkilötunnuksia on kahta eri tyyppiä: BSN ja Sofi-number.  Isännän työpaikan yhteyshenkilön mukaan niissä ei ole mitään eroa: kuitenkin, kun kävin tutkimassa maahanmuuttajien sivustoa, löytyihän sieltä selitys

Stadhuisilla käynnin yhteydessä (reilu viikko sitten) kävimme Isännän ja Isännän työpaikan yhteyshenkilön kanssa Fortis-pankissa. Mainitsen paikan nimeltä siksi, että se on monen expatin taholta hyväksi todettu pankki. Tilin sieltä saa sitten, kun on saanut henkilötunnuksen (ainakin meidän tapauksessamme). Samasta paikasta voi ottaa myös vakuutuksia.


Viime viikon jumitin Helsingissä tulivuoren tuhkan alla (hoitamassa viimeisiä paperiasioita). Palattuani TV-kanavia oli huomattavasti enemmän kuin lähtiessäni ja nettiyhteyskin toiminnassa :-)

Olemme saaneet hyllyjä pystyyn ja tavaroita paikoilleen – vaatekaapit tosin puuttuvat edelleen. Laskeskelin juuri eilen ohimennen, kuinka paljon asunnon pinta-alasta jääkään tulevien kaappien alle.


Ja muurahaisetkin asustavat edelleen meillä.

- Emäntä -