kierrellessäni olen tehnyt hieman löytöjä. Koska Hollannissa on tärkeää olla tekemättä numeroa itsestään, kerskumatta turhia tai kiinnittämättä turhaa huomiota (peruskulttuurivire), pyrin pukeutumaan kuten paikalliset. Eipä siinä näytä olevan mitään erikoissääntöjä - vain yhteen asiaan olen kiinnittänyt huomiota: naiset kävelevät kesäisinkin talvisaappaissa. Minusta on edelleen erikoista nähdä 25 asteen hellepäivänä ihmisiä turkissaappaissa. Suurimmalla osalla näyttää samana päivänä olevan jalassa varvastossut. Tai ainakin kengät ilman sukkia.

Jos ei niin ajattele sitä, missä olosuhteissa kengät on tehty, täältä saa halpoja jalkineita. Hinnat ovat kymmenestä eurosta ylöspäin. Ja sillä kympillä saa jo nahkakengät. Tietysti merkkikenkiäkin on saatavana - niidenkin hinnat ovat yleensä alemmmat kuin Suomessa.

Maassa maan tavalla - uudet varvastossuni

Päätin (turhia harkitsematta) olla hankkimatta turkissaappaita kesäkengiksi ;-D Siispä löysin nuo varvastossut.

En ole mikään "suuri shoppailija" (mielelläni hankin paljon kerralla, jottei tarvitse mennä pian uudelleen), mutta muuton jälkeen olen kierrellyt kauppoja, jotta tiedän, mitä mistäkin löytää. Täällä on paljon liikkeitä, joita ei näe Suomessa - niihin olen myös tutustunut.

Olen huomannut ... ilokseni?... myös sen, ettei pieni eksyminen tai eri reittiä ajaminen todellakaan ole pahasta. Liikun paljon pyörällä täällä ja ajamalla hieman vikaan tahallani tai vahingossa olen tutustunut kaupunkiin :-) Päivällä ja pyörällä liikkuminen täällä vaikuttaa olevan turvallista. En kyllä toistaiseksi ole liikkunutkaan muualla kuin keskustan alueella tai paikoissa, jossa on koko ajan paljon ihmisiä (missäpä täällä toisaalta ei olisi...)

Toivon, että vietit mukavan Juhannuksen, olit sitten vapaalla tai töissä. Täällä ei keskikesän juhlaa vietetä, mutta juhlimme joka tapauksessa - ei suomalainen sitä jätä väliin :-) Aattona kävimme Isännän ja koirun kanssa Isännän kollegan luona kylässä ja juhannuspäivänä istuimme suomalais-hollantilaisessa seurassa Merimieskirkolla. Aurinkoisia hellepäiviä molemmat - muistoksi sain linnunkakkaa hartialle ;-) (kirjaimellisesti siis, ulkona kun istuttiin)

- Emäntä -