ennakkoäänestyspäivät lähestyvät. Rotterdamissa Suomen vaalien äänestyspäivä on perjantaina. Silloin käymme taas piirtämässä merkkimme historiaan. Kuka ehdokas se olikaan, joka väitti, ettei sosiaalisen median perusteella tule valituksi kuin pieni osa edustajista? Minä olen yksi niistä äänestäjistä, jotka valitsevat ehdokkaansa nimenomaan sosiaalisen median perusteella. Ei täällä ole katuvaalimainoksia… :-) Eikä YLE:n kanavia kaapelissa (on tietysti kyllä Areena, Katsomo ja Ruutu).

Sain tänään tekstiviestin paikallisesta työkkäristä. Kyselivät paperieni perään. Niiden paperien, jotka toimitin sinne ajallaan ja jotka ovat olleet kyseisessä virastossa selvityksessä kolmisen kuukautta. Hymähdin itsekseni viestiä lukiessani (sitten kun olin varmistunut siitä, että ymmärsin sisällön – hollanniksihan se tietysti lähetettiin). Viesti kuvastaa minusta hyvin maan byrokratiaa ja virastojen toimintaa: vasen käsi ei yleensä tiedä mitä oikea tekee. Olen jo oikeastaan tuossa asiassa antanut periksi, koska sain työpaikan täältä muuta kautta. Odottelen lähinnä mielenkiinnolla, mitä tapahtuu, jos tapahtuu, ja koska.

Ja tapahtuihan sitä – sain ihan tekstiviestin ;-)

Sairausvakuutusasioita sen sijaan olen saanut selvitettyä paikallisen ExpatDeskin ystävällisellä avustuksella. Löysin kyseisen paikan gemeenten (=kunnan/kaupungin) sivulta ja ajan varattuani (sehän on pakollista lähes aina täällä) sain toimiston kautta yhteystietoja, joiden avulla asiat alkoivat selvitä. ExpatDesk oli vallan hyödyllinen paikka :-)

Kävimme viime viikolla Amsterdamissa konsertissa. Tutustuin sitä varten paikallisliikenteen, GVB:n, sivustoon. Sieltä löytää etsimänsä, jos tietää, mitä hakee. Muuten ei. Yleensä noilla paikallisliikenteen sivuilla on sentään jonkinlainen hakupalvelu, Amsterdamin liikenteen sivulla ei. Ja reittikarttojakin on vaikea lukea (.pdf-muotoinen kartta ei toiminut ainakaan minun selaimellani). Löysimme kuitenkin perille ja niin olivat muutkin suomalaiset (tietysti) löytäneet, koska kyseessä oli rock-ooppera…

Bright light, bright light

Oli mukava matkailla vaihteeksi Amsterdamiin, emme ole käyneet siellä vähään aikaan. Ja aikakin oli suotuisa – emme olleet liikkeellä ruuhka-aikaan. Amsterdamin kehätiet ovat Euroopan ruuhkaisimmat tiet, joten sinne en suosittele menemään silloin, kun muutkin ovat siellä…

- Emäntä -