vähän aikaa sitten. Isännän veljentyttären ristiäiset on nyt juhlittu ja sukuloitu muutenkin... Paha kyllä Suomessa ollessa menetimme yhden spektaakkelin täällä - Sinterklaas saapui maahan kun olimme poissa. Sinterklaas on hollantilainen joulupukki, joka saapuu apulaistensa kanssa laivalla Espanjasta Marraskuun puolivälissä.

Täällä joulua vietetään Sinterklaasin syntymäpäivän aaton kunniaksi 5.12. (selaa linkissä alaspäin, niin löydät Hollannin perinteet) Silloin Sinterklaas jakaa lapsille isoja lahjoja ja aikuiset toisilleen pieniä, vuoden mokailuista muistuttavia lahjoja runojen kera. 24.12. on täällä tavallinen työpäivä ja 25.12. kirkollinen pyhäpäivä.

Meidän suunnitelmamme on viettää tänä vuonna kaksi joulua... Ensin hollantilainen joulu Sinterklaasin, Zwarte Pietin ("Mustan Pekan") ja suklaakirjainten kanssa ja sitten suomalainen joulu kuusineen ja rosolleineen jouluaattona 24. päivä.

Pääasia on se, ettei joulusta tule turhaa stressiä...

Ja ennen joulua on vielä yksi odotettava tapahtuma tiedossa: Emännän äiti ja sisko ovat tulossa käymään. Toivottavasti - uhkaavat lakolla nuo Finnairin ja Blue1:n lentoemännät ja stuertit.

- Emäntä -