koirun kanssa ja tietämättä, että Maas-joen varrella tapahtui kaikenlaista, kävelimme tapahtumien keskelle.

Taas kerran musiikki raikasi kaikuttimista ja ihmiset kulkivat edestakaisin. Mainoksista näin, että kyseessä oli... kai sen voisi suomeksi kääntää Maailman meripäivät - hollanniksi siis Wereld haven dagen.

Julisteesta saattoi päätellä, mitä olisi luvassa... :-)

Maas-joen varrella Erasmus-sillan lähellä (jossa kävelimme) on monen joella liikkuvan (vene)taksin lähtöpaikka, samoin siitä lähtee muutama lautta lähiseudulle sekä satamassa (turisti)kierroksia tekeviä aluksia. Näiden tavallisten lisäksi joelle oli nyt pysäköityinä poliisi- ja pelastusveneitä ja kauempana isompia laivoja.

Koska oli jo ilta, osassa joen varrelle pystytetyissä teltoissa ei enää ollut ketään. Niissä, joissa oli, oli myynnissä hollantilaiseen tapaan ranskalaisia majoneesilla tai eri tyylisiä pannukakkuja - ehkä kuuluisimpina poffertjes eli juustopannarit. Tyhjissä teltoissa oli ollut eri yritysten esittelijöitä puhumassa yrityksestä ja etsimässä työntekijöitä.

Myös joella liikkui kaikenlaisia aluksia.

l

Pelastuslaitoksen veneet pitivät näytöksen joella. Vasemmalla näkyy muutama teltta.

Ruiskuttivat hienosti :-))

Ja auringonlaskua vasten näytös vaikutti erityisen hienolta.

Ja koska hollantilaiset mitä ilmeisimmin pitävät ilotulituksista (niitä on ollut jo muutama tänä aikana kun olemme asuneet täällä), eilisiltakin päättyi ryskeeseen... :-) Emme tosin olleet enää silloin kävelyllä - kuulimme vain äänet ja näimme valojen välkettä.

 

Ai niin - ja kuka ei haluaisi pitää tässä kokousta? Tämän veden päällä olevan talon voi vuokrata halutessaan käyttöönsä. Vau.

- Emäntä -