jälleen yhtä juoksukilpailua tänään. Siinä näytti olevan mukana vain naisia - vanhin, jonka näin, vaikutti olevan suunnilleen 80-vuotias, nuorimmat hyvä jos täysikäisiä :-) Ja sekin tuli samalla todistettua, etteivät ihan kaikki hollantilaiset ole hoikkia - tosin on totta, että nuorempi sukupolvi suurimmaksi osaksi on. Maalin kuulutukset kaikuivat hienosti kivitaloista ja läheisestä joesta. Kun täällä on tasaista, ääni kuuluu välillä todella kauas ja on vaikea arvioida mistä se lopulta tulee.

Eilen kävimme isännän kanssa Oude Havenissa ravintolassa. Oude Haven, eli Vanha Satama, on suosittu ravintola-alue, jossa oli myös vanhoja laivoja (kuten nimestä voi päätellä...). Juomat ravintoloissa ovat mielestäni kalliita täällä. Juttelin siitä Isännän kanssa. Ja voihan korkeilla juomahinnoilla pitää ateroiden hinnat matalammalla, jotta ateria vaikuttaa edulliselta. Ravintola, jossa kävimme, oli täysi, mutta palvelu oli ystävällistä (ei ollenkaan taattu asia Hollannissa), joten luultavasti menemme uudelleen :-))

Olen käynyt nyt pari kertaa Suomen Merimieskirkon Rotterdamin pisteessä. Olipas mukava puhua suomea, ajattelin lähtiessani, sen muistan molemmilta kerroilta. Rotterdamissa on myös muiden pohjoismaiden kirkkoja, Norjan Merimieskirkko itse asiassa lähellä suomalaista. En tiennyt Merimieskirkon toiminnasta juuri mitään ennen siellä käyntiä, mutta uteliaana kyselin tietysti, kun tapasin kirkon sosiaalityöntekijän. Kirkon yhteydessä on kirjasto ja kauppa, josta saa muun muassa puolukkahilloa :-) Ja sieltä saa kaikenlaisia yhteystietoja, mitä nyt sitten kukakin tarvitsee, hiustenleikkauksesta kielen kääntämiseen. Ja erilaista vapaaehtoistyötä on tarjolla. Mainittakoon, että kirkon työntekijät ovat merimiesten ja rekankuljettajien kanssa työtä tehdessään tottuneet kulkemaan jalat maassa...

Tänään oli näköjään ensimmäinen ZomerZondag eli KesäSunnuntai. Muutamana sunnuntaina on jotain hauskaa, musiikkia ja muuta ohjelmaa, tietyssä puistossa... Emme osallistuneet tänään, koska luin siitä juuri äsken. Ehkäpä ensi viikolla :-)

- Emäntä -