on vähän kuin pakollinen juttu täällä asuessa. Tuntisin hukkaavani tilaisuuksia, jos en kävisi tutustumassa naapurimaihin. Esittelenkin nyt muutaman nähtävyyden Belgiasta. Lisätietoja löydät halutessasi hakukoneilla :-)

Ensin Bryssel.

Euroopan parlamentin kaupunki. Melkein joka korttelissa tietöitä tai muuta remonttia, joten kaupunki hieman ahdisti... Mutta ei siellä haissut eikä ollut roskaista :-)

Atomium rakennettiin vuoden 1958 maailmannäyttelyä varten vähän matkaa Brysselin kaupungin ulkopuolelle. Rakennelmaan pääsee sisälle katsomaan, yhdessä pallossa on muun muassa ravintola. Paikan päällä oli monella kielellä teksti, jota en muista tarkkaan, mutta sen mukaan rakennelma kuvastaa universaaliutta ja veljeyttä. Tätä mainintaa en ole löytänyt mistään turistioppaista :-)

Brysselin keskusaukio eli Grote Markt oli ympäröity hienoilla vanhoilla rakennuksilla.

Kaupungintalo eli Stadhuiskin oli koristeltu kauttaaltaan erilaisilla kuvioilla.

1600- ja 1700- luvuilla talon rakentaminen taisi kestää vähän kauemmin kuin nykyään...

Ja keskusaukion laidalla ratsastivat myös Don Quijote ja Sancho Panza :-)

 

Sitten Antwerpen, Belgian toiseksi suurin kaupunki. Brysseliin verrattuna huomattavasti miellyttävämpi. Suosittelen käyntikaupungiksi Belgiassa :-)

Steen-linna vanhassa kaupungissa. Hieno sisältä ja ulkoa :-)

Antwerpenissakin on Grote Markt, jonka vieressä on kaupungin kuuluisin nähtävyys, Onze-Lieve-Vrouwekathedral. Tässä kuvassa kaupungintalo, jonka edessä keskusaukiolla oleva hieno suihkulähde.

Tämä kuva oli pakko ottaa, koska alareunassa näkyvästä patsaan jalustan tekstistä (arbeid - vrijheid) tulee mieleen saksan Arbeit macht frei. En tosin tiedä, kenen patsas tuo on.

Belgian kansallistaiteilija Rubens päänsä päällä satamakaupunkien asukas lokki.

- Emäntä -