huipentui eilen. Olimme siellä. 

Olen nähnyt Helsingin Pride -kulkueen lähdön pari vuotta sitten. Täytyy todeta, että ei tätä oikein voi siihen edes verrata... Sama tarkoitus, täysin eri puitteet. Jos lait olisivat samankaltaiset, ehkä...? En tiedä.

Amsterdamin Gay Pride on yksi vuoden tapahtumista. Niistä, joihin osallistuu tuhansia ja tuhansia ihmisiä, riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta. Toki kaupungissa näkyi paljon samaa sukupuolta olevia pareja, mutta yhtä paljon eri sukupuolta olevia. Erikoisen päivän huomasi lähinnä siitä, että ihmiset olivat pukeutuneet vaaleanpunaiseen :-))

Oli T-paitoja, stetsoneita, ruusun terälehtiä (joo, niitä myytiin katujen varsilla...), leitä ja muita hörsellyksiä. Sekä sateenkaarilippuja, viirejä ja ilmapallokoristeita.

Ja tietysti asiaankuluvaa kovalla soitettua eurohumppaa eri puolilla kaupunkia.

Päivän näkyvin tapahtuma on kanaaleissa puksuttava venekulkue, johon osallistuu en tiedä kuinka monta eri venekuntaa, jotka edustavat yrityksiä, poliittisia puolueita ja erilaisia muita ryhmiä.

Hollannin rautateiden (NS) vene. Kyljessä lukee "Jokainen on tervetullut". Suomalaisena minulle tuli erikoisia mielikuvia kelta-sinisiin pukeutuneista rautateiden sateenkaari-ihmisistä...

Monessa veneessä oli jotain ilmatäytteisiä fallossymboleita, kuten tässä Hollannin Vihreillä (GroenLinks).

Tässä lisää niitä pallukoita ja torneja (katso kuvan takaosaa). Joka sillan kohdalla ilmaa piti tietysti puhaltaa ulos ja torni kaataa, ettei se ottanut kiinni - siltojen alla ei usein ole paljonkaan tilaa.

Niin joo, noita ihmisiä oli noin paljon joka paikassa, tietysti.

Tunnelma oli hyvä, vaikka hollantilaiseen tapaan välillä satoikin kaatamalla. Enpä usko, että se veneilijöiden tunteita viilensi :-)

- emäntä -