"kasvaa" täällä. Olen törmännyt ajan mittaan sekä taideteoksiin että ihmisiin, jotka ovat hymyilyttäneet ja ihmetyttäneet. Esittelen muutaman.

Amsterdamissa on kesäisin katutaiteilijoita. Samalla aukiolla seisoi nurinpäin käännettyjen laatikoiden päällä muun muassa ihmissusia, drakula, gorilloja ja tämä kullattu mies. Vieressä olleesta tulitaiteilijasta en saanut kuvaa, koska katselijajoukko oli niin sankka...

Amsterdamin metron seinät on peitetty kauttaaltaan värikkäällä paperilla. Silloin niihin ei piirrellä, oletan. Sekä Amsterdamissa että Rotterdamissa metrotunnelien seinät on maalattu täyteen graffiteja (siis ne osat, joihin ei ole vapaata pääsyä).

Muutama viikko sitten Rotterdamin katukuvaan ilmestyivät nämä hevoset. Jos ymmärsin netistä oikein, ne on tehty eri taiteilijoiden toimesta ennakoiden lähestyvää CHIO:ia (hevoskilpailua). Hevosia on eri puolilla kaupunkia, kaikki eri näköisiä. Isännän työpaikan kaupunginosakin on saanut nimikkohevosen :-)

Tämän paikan ohi kulkiessa mietin aina Abbaa ja tulee nälkä...

...sitten kun katson tarkemmin, kuljen edelleen vain ohi. Jotenkin en osaa luottaa ravintolaan, joka on rakennettu konteista ja jossa on telttakatto. Ehkä se olen vain minä... Mutta vaikea kuvitella, että tuolla sisällä olisi lämmin talvella.

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä - jouluaiheinen patsas Rotterdamin keskustasta, Eendrachtspleinilta (näkyy muuten ainakin googlen katselimella...). Patsas on herättänyt keskustelua täällä, koska hahmon kannattelema esine ei näytä joulukuuselta, vaan joltain ihan muulta... Patsasta pidetään perverssinä. Mutta sinne se on jäänyt, keskelle kaupunkia.

- Emäntä -