Wikipedian mukaan käydä Brugge -nimisessä kaupungissa. Ja mehän kävimme. Kaupungin koko keskusta on Unescon maailmanperintökohteiden listalla - alue on säilytetty keskiaikaisessa asussa (sanoo myöskin Wiki). Täällä naapurin mies myöskin kehui kaupunkia kauniiksi kuultuaan käynnistämme siellä.

Patsas Bruggen keskusaukiolla. Kaupungissa oli virallisten rakennusten läheisyydessä aina useampi lippu: maan lipun lisäksi kai ruhtinaiden (?) tai minkä lie lippuja.

Ja keskusaukiolla oli tietysti Stadhuis eli Kaupungintalo. Ja suklaakauppa. Ja aukiolta lähtevällä kujalla oli monta suklaakauppaa lisää, ja pitsimyymälöitä :-) Yritin kuunnella, miten flaami eroaisi hollannista, mutta kuulin kaupungilla lähinnä englantia ja saksaa... Jos siellä flaamia puhuttiin, pidin sitä hollantina. Samanlaisia ovatkin tietysti - hollannin kieli on kehittynyt flaamista.

Olin kuullut, että belgialaiset talot eroavat hollantilaisista. Hollannissa on lautakunta tai mikä onkin, joka hyväksyy arkkitehtien talosuunnitelmat, ettei tänne kukaan tule rakantaneeksi mitään liian kummallista (mitä nyt kärjellään olevia kuutioita tai muita omituisuuksia...), Belgiassa taas kuuleman mukaan ei. Totesin, että joo, hienoja taloja. Mutta on niitä Hollannissakin.

Se, mikä kiinnitti huomiota, oli maissi.

Maissia auton ikkunasta. Rehumaissia todennäköisesti (tähkiä ei näkynyt).

Maissia oli pelto pellon jälkeen. Muutama viiniviljelmäkin tosin näkyi, samoin viljapelto. Mutta lähinnä maissia. Siis lehmien ja muutaman lampaan ja hevosen lisäksi.

Niin - ja mistä muuten tietää ajaneensa Hollannista Belgian puolelle (jos ei huomaa rajan merkkinä ollutta maan nimeä)? Tien laatu muuttuu: Belgian puolella on paras olla hyvät jouset istuimissa. ;-) Trrrrrrrrrr....

---

Sitten ihan muuta asiaa.

Tilasin äsken itselleni DigiD:n. (!!) Muutama päivä, niin toivottavasti saan sen (postissa) aktivoitavaksi, ja sitten...! Pääsen taas eteenpäin työnhaussa. Niin, ja tietysti tarvittaessa käsiksi sellaisiin tietoihin, minkä saamiseen nyt digitaalista tunnusta tarvitsee (mitä ne sitten ovatkaan)...

- Emäntä -