muutaman päivän päästä meille kylään. Olen täällä itsekseni suunnitellut hieman ohjelmaa ja miettinyt, mitä täällä kannattaisi tehdä ja nähdä.

Ainakin olisi mukava käydä katsomassa maisemia Euromastista. Sieltä pitäisi kirkkaana päivänä näkyä kauas.

Nyt sääennuste lupaa vaihteeksi sateetonta, joten kenties voisi ajatella jotain jokiristelyäkin. Niitä on monenlaisia täällä... Rotterdamin kaupungin "vieralija"-sivuilta voi käydä katsomassa vesijuttuja (samaisia sivuja voi lukea osittain englanniksi ja ranskaksi, joten niistä ymmärtävätkin jotain muutkin kuin hollantilaiset... siellä myös esitellään kaikenlaisia näkemisen arvoisia asioita kaupungissa). Mietimme sitten sään mukaan, millä "paatilla" kenties seilaamme täällä :-))

Ravintola, johon ainakin ajattelin vieraiden kanssa mennä, aloitti toimintansa vuosia sitten projektina kaupungin etnisille pitkäaikaistyöttömille. Kun kolmivuotinen projekti päättyi, paikan toiminta jatkui itsenäisenä yrityksenä, joka nyt tuottaa voittoa - ja jossa saa hyvää ruokaa! Ravintolan yhteydessä toimii myös mielenkiintoinen etninen hotelli. Suosittelen! Paikan nimi on Bazar, ja se sijaitsee käytännössä kaupungin keskustassa.

Laitan tähän vielä kuvia muutamista Rotterdamin rakennuksista. Joiltakin tahoilta olen kuullut, ettei täällä käytettäisi paljonkaan mielikuvitusta rakentamisessa. On totta, että osa (uudemmistakin) taloista on tylsiä, mutta toiset taas eivät tosiaan ole.

 

Euroopan ensimmäinen pilvenpiirtäjä - 43 metriä korkea, vuonna 1898 rakennettu Witte Huis.

Tämän rakennuksen seinässä vilkkuvat aina valot. Ja joo-o, seinä o n vino.

Hmmmm... En muista mikä tämä olikaan...?

Isojen talojen seiniin on hyvä laittaa isoja mainoksia.

Vanhempien rakennusten päälle voi aina rakentaa uusia, jos tila loppuu. Tämä on jo aiemmin esitelty pääkonttori.

Voisiko näiden katoille rakentaa mäet? Viuuuuh vaan laskea alas...

Ja on sen Valkean talon jälkeen rakennettu vähän korkeampia taloja jo.

Olisiko mukava asua pyöreässä talossa? Tai kuten tämä, tuollaisessa eri suuntiin kaartuvassa?

- Emäntä -