sisälsivät viikonloppuna muun muassa tekoluistinradan avajaiset ja joulumyyjäiset.

Zuid On Ice eli Etelä Jäällä mainostaa kahden viikon ilmaista luistelua päivämäärineen ja paikkoineen.

Tekojää oli katettu teltalla. Tekojäätä se on, koska ei täällä ole sen enempää lunta kuin pakkastakaan...

Jos tuntisi paikallisia, tietäisi, kuka pukumies avajaisissa piti kesken kaiken lyhyen puheen, mutta pääosassa toki olivat luistelijat ja mode show (muotinäytös).

Juontajana toimi punaisiin pukeutunut nainen, joka käytti paljon sanaa "mooi" (hieno, kaunis). Tuolta aitojen raosta luistelijat lähtivät ohjelmiinsa. Ja kuvassa oikealla oleva valokuvaaja tallensi kaiken :-) Oransseihin takkeihin pukeutuneet nuoretmiehet ovat jään kunnossapitohenkilökuntaa.

Nämä aasialaisen oloiset kaksi nuorta neitiä olivat parasta antia Michael Jacksonia ohjelmaansa musiikiksi valinneen nuoren miehen lisäksi.

Kaikki ohjelmissa käytetty musiikki oli englanninkielistä eikä muutenkaan kovin originelliä, mutta osa luistelijoista kuitenkin minusta lahjakkaita (vaikka mikä minä olen tuomitsemaan, kun en ole asiantuntija - osa näytti hyvältä, osa ei, niin se vaan oli).

Jäälle voi tuoda rakennelmia, jotka kulkevat pyörillä?

No, ei tuosta sen enempää.

Luistelun päätyttyä jäällä alkoi muotinäytös, jonka malliksi oli päässyt ilmeisesti vain, jos oli jonkinlainen paikallinen (nuori) kuuluisuus ja halusi kävellä kymmenen sentin koroissa kaverien katsellessa. Mallit aiheuttivat selvästi teini-ikäisissä katselijoissa ihailua :-)

Seuraavana päivänä - toisaalla - kävimme joulumyyjäisissä. Toivoin löytäväni sieltä kenties puuttuvia joulukoristeita. Tarjolla oli kuitenkin lähinnä koruja ja hollantilaista uudenvuodensyötävää, oliebolleneita (hollantilaisia munkkeja).

Bändi myyjäisistä löytyi, ja se soitti minusta hyvin. Kuuntelija tuli melkein väkisin hyvälle tuulelle :-)

Ehkäpä löydän etsimäni seuraavista myyjäisistä, jotka ovat ensi viikonloppuna... Minä kun en juuri välitä noista muovisista koristeista.

Onneksi täällä on paljon erilaisia kukkia - ja niistä tehdään erilaisia asetelmia, havujen kanssa ja ilman. Niitä ainakin saa noista myyjäisistä :-)

- Emäntä -